Министерство на болката Dubravka Ugrešić

ISBN:

Published:

Paperback

240 pages


Description

Министерство на болката  by  Dubravka Ugrešić

Министерство на болката by Dubravka Ugrešić
| Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, RTF | 240 pages | ISBN: | 3.16 Mb

Министерство на болката е книга за изгнанието, носталгията и ужаса от невъзможността за завръщане, за пораженията от войната и мъчителния възстановителен период на всички онези, които са я преживели- книга, в която оцеляването е равнозначно наMoreМинистерство на болката е книга за изгнанието, носталгията и ужаса от невъзможността за завръщане, за пораженията от войната и мъчителния възстановителен период на всички онези, които са я преживели- книга, в която оцеляването е равнозначно на съществуването без идентичност, без постоянен адрес и лично пространство.Романът на Угрешич представя носталгията като подривна дейност - NRC Handelsblad, Michel KrielaarsТова е превъзходна, изключителна книга.

Тук говори човек, който е силен не само в разказването на истории- мисля, че тя е писател от световен мащаб. - T. Van Deel TROUWУгрешич трябва да бъде причислена към онези, които Жак Маритен нарича мечтатели на истинното- тя ни притегля към тези мечти - Ричард Едър, New York TimesУгрешич има запазено място сред сред класиците на ХХ век… Вероятно най-голямото й постижение е културната археология на нашето време… А основната й грижа е именно спасението на истината, съхраняването на реалния живот и неподправената памет срещу развихрянето на националистическата реторика и кича, които твърде често заливахастраната й.

- Literary ReviewЗа Угрешич, както и за Набоков, способността да помним е начин да се съхранят собствената ни нравственост и човещина. - Джон БАЛАБАН, Washington PostИзключително амбициозно… Поразително, впечатляващо по мащабите си умение за разказване и мислене на високи обороти. С гняв и болка Угрешич говори за много хора и разнообразен житейски опит. Тя е автор, който трябва да се следва. Автор, който трябва да бъде високо ценен. - Сюзан ЗОНТАГEnter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Министерство на болката":


motersdemallorca.com

©2013-2015 | DMCA | Contact us